De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Zaterdag werden bakken regenwater over onze voetbalvelden uitgegoten waardoor onze jeugd, tegen hun goesting, een dagje vrijaf kreeg. Een weer om geen hond door te jagen. Tot we in de late vooravond het bericht kregen dat het eerste elftal toch zou spelen. Als een meute trouwe honden reden alle geel-zwarte supporters dan ook plichtsgetrouw tegen 19h30 naar Windeke.

 

Het was op het randje van een zompig plein maar de bal kon rollen en dus floot de heer Van Vaerenberg de partij op gang. Al na twee minuten kregen we een eerste dikke kans toen Bram’s harde knal net niet de dwarslat scheerde en rakelings overging. Een minuutje later pakte Maxime, gelukkig voor ons, maar verdiend geel voor een professioneel foutje net aan de zestien. Zo niet was Cocquyt alleen op ons doel afgegaan en wat dan?

Op het kwartier werd een mooie voorzet van Nils aangereikt aan Nikolas, maar hij wachtte te lang om naar doel te schieten en weg was de kans voor de opener. Bambrugge verhoogde lichtjes de druk op zoek naar onze eerste en vond die in de 21e minuut in de persoon van Michaël die de ideale aanbrenger was met een heerlijke pas op Nils Van Poelvoorde, waarvan ik mij de laatste weken niet kan ontdoen van de gedachte hij als een echte topspits die zijn echte gedaante nu meer dan ooit begint te tonen. Nils nam aan, zette een verdediger in de koude wind en drukte staalhard af. De 0 - 1 verscheen schitterend op het met rode lampjes omringde scorebord. Waarna plots de verlichting uitglipte voor een gedeelte van het stadion. Na een vijftal minuten beraad besloot de scheidsrechter toch verder te laten spelen met 3 van de 4 resterende masten. Na een kwartier werd het euvel door de elektricien van dienst hersteld.

Rond de 28e minuut werden we herleid tot 10 man toen Maxime nogal hard en onnodig in de middencirkel inging op zijn tegenstrever en er zijn tweede geel voor in de plaats kreeg. Dat was het moment waarop Windeke het laken meer en meer naar zich toetrok. We kregen nog twee kleine kansjes voor de tegenpartij in de 44e minuut gelijkstelde. Een Windekenaar zette correct voor vanop het cornerpunt op De Graeuwe, die er dit keer geen gras liet overgroeien, en perfect het ronde besmeurde ding tegen onze netten kleefde: 1-1. En als dat nog niet genoeg was, maakte Vanparys er een minuut later 2-1 van.

Tijdens de rust was het gespreksonderwerp in de tribune de fraude met de gemanipuleerde fiets van het WK Veldrijden-dames maar lang duurde dat niet want al vlug begon de tweede speelheft. Tuur verving een lichtjes gekwetste Tim en zo begonnen we met veel goeie moed aan de laatste vijf en veertig minuten van een stilaan modderig veld.

Erg werd het helemaal toen in de 55e minuut onze Tuur balverlies leed en onze verdediging op een hoopje werd gespeeld door alweer een kwieke Degraeuwe.  3 – 1. Voor Bambrugge werd het noodsein ingeschakeld van het Aalsters rampenplan om het tij te doen keren en een rampzalige nederlaag te vermijden. Er bleven nog dertig minuten over, voor onze ploeg om zijn echte winnaarsmentaliteit en geprezen vechtlust te tonen. We tapten onmiddellijk uit het goede zoutvaatje en zowaar voor de supporter werd de gedachte van een nederlaag omgetoverd in een waar voetbalfestijn. Vier mooie doelpunten zouden ons hartje nog bekoren.

In de 59e minuut zat Brammeke ertussen toen een verdediger te kort terugkaatste naar zijn keeper De Smet en de 3 – 2 al een eerste verlossing werd in de hoop op meer. Onze hoop werd bewaarheid mede door de grotere fysieke paraatheid van onze jongens tegenover het Windeekse elftal.

Rond de 62e minuut werd ons doorgebroken TGVéken Bram genadeloos in de modder gestampt door Van Duysen. Heel Bambrugse smeekte om rood en heel Windeke vreesde voor rood maar Beau Van Vaerenberg haalde slechts geel uit zijn achterzak. Beau betekent mooi, maar zijn optreden in deze fase was eerder lelijk en gemeen te noemen. Een langdurig awoert geroep werd hem niet bespaard.

Vanaf minuut 70 schakelde Bambrugge naar een hogere versnelling. Ondanks de toestand van het speelveld bleven onze jongens mooie aanvalslijnen uittekenen. Michaël ramde nog eens de dwarslat in de 72e minuut. Twee minuten later was de gelijkmaker een welgekomen geschenk voor de trouwe aanhang. Zowaar een mooie aanvalscombinatie tussen het drietal Nikolas, Bram en Michaël bracht onze Nils in een heerlijke schietpositie. Zijn kogel boorde bijna een gat in de Windeekse verschroeide mazen. Het stond nu  3 – 3. En wat nu ? Bambrugge wilde meer en bij Windeke was het vet van de soep meer dan opgesoupeerd. We werden heer en meester voor de laatste minuten van deze spannende partij.

Minuut 78. Scheidsrechter Van Vaerenberg had lang kunnen nadenken over zijn al te gortige beslissing voor de fout van Van Duysen op Bram. Hij bestrafte hem met een tweede geel voor een niet eens gevaarlijke interventie op Tuur. Iedereen schrok van deze compenserende beslissing maar voor ons was ze “goed” te noemen want we stonden plots weer 10 tegen 10.

De laatste tien minuten sleepte Windeke zich verder en snakte naar het einde. Die van ons ploegden verder op dit bijna omgewoelde plein naar de overwinningstreffer.

Tuur maakte zijn eerder foutje goed en bediende heerlijk en uitstekend met een diepe pas onze rapsten van de bende, Bram. Onze snelheidsduivel rende met zeven mijlslaarzen naar het vijandige doel. Een paar seconden later hing zijn mooi roosje gevlochten tussen de “overgelukkige“ mazen van het Windeekse doel.

De tegenpartij was nu helemaal knock-out en liep er terneergeslagen bij. Wij van onze kant gedreven door onze fysieke paraatheid waren overtuigd dat de overwinning als een paal boven water stond en we alweer verdiend de drie punten terug naar huis zouden meepakken.

Maar voor onze bijna papa Michaël was de kous nog niet volledig af. In de 85e minuut na een pracht van een corner joeg hij als een jonge buffelstier de vijfde onherroepelijk tegen de trillende netten en stond de 3 – 5 als eindstand op het scorebord. Als dat geen lang applaus verdiende weet ik het ook niet.

Van een geslagen positie van 3 – 1 naar 3 – 5 zoiets lukt alleen een kampioensploeg en dat zijn we zeker nadat we de prestatie van onze jongens van zaterdag konden waarderen.

Volgende week is er geen voetbal omdat we carnaval gaan vieren in Aalst. In afwachting bereiden we ons voor op het spannende drieluik met Zottegem, Ede-Boys en Lebeke-Aalst.

Jongens laat jullie volgende week maar eens goed gaan in Aalst, maar neem daarna weer ernstig de draad op voor onze uiterste wens en droom om kampioen te spelen.

Tot binnen twee weken,

 

Uw verslaggever,

Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr Beau Van Vaerenberg

Ploegopstelling: Wittebrood Niels, Keymolen Michael, Tackaert Koen, Van Poelvoorde Nils, Aelbrecht Tim, (46’ De Meerleer Tuur), Haegeman Pieter-Jan, Thomaes Bram, (88’ Van de Keere Yorben), Arnolis Xavier, Vyverman Sven, Seminck Maxime, Schamp Nikolas (86’ Limpens Gianni)

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

18 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com