De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Het is nu maandagochtend en de klok toont mij respectvol 8h24. Na een lekker ontbijt en heerlijke koffie is het eindelijk zover. Na 29 matchen vol spanning en stress, onaangename en meer vreugdevolle momenten mag ik met meer dan volle goesting en gedrevenheid beginnen aan mijn laatste beschrijf  van de allerlaatste verslaggeving van het voetbalseizoen 2015-2016. Vanop de vensterbank zit het zonnetje al mee te genieten van de woorden die zonet uit mijn schrijfstokje gaan vloeien en dat het genieten was leest u best mee tijdens het beschrijf van onze laatste overbodige match op Denderwindeke, deelgemeente van Ninove.

 

Dat we kampioen speelden, wisten jullie al maar dat het feestje vorige week  duurde tot 4 uur maandagochtend mag u niet verbazen. Als echte kampioenen werden we met een Party-bus naar ginds gereden vergezeld van een bijna professionele diskjockey die van bij de start in Bambrugge de harde beattonen de bus op stelten zette.

Ondanks de match voor ons geen enkel belang meer had, was het voor de tegenpartij nog een harde noot om kraken met een spel op leven en dood. Ze waren immers in een strijd verwikkeld met Houtem om de barragewedstrijd als derde daler te ontlopen indien Houtem won. Voor hen was de opdracht heel simpel maar moeilijk oplosbaar tegen een Bambrugge dat de laatste weken op wolkjes loopt.

Zo simpel was het nu ook weer niet tegen een ploeg die met ruime cijfers elke tegenstrever de vloer uitveegt en hun een oorveeg uitdeelt dat ze er uren later nog met een kater van zitten. Met veel ijver en overtuiging begonnen ze aan hun opdracht maar we merkten alweer op dat het smakelijke muisjes gingen worden voor de grote vraatzuchtige poes uit Bambrugge.

Na een kwartier konden we vaststellen dat het weer van datte ging worden. Liefst zes keer scoorden we tegen een nochtans goed begonnen Winnik. Een collectieve aanval in de 18e minuut waarvan Nils de draaischrijf was, kwam bij Michaël terecht. We konden bijna applaudisseren, maar de uithaal vloog centimeters over de dwarslat. Nog geen twee minuten later had Nikolas zich vrij gespeeld, brak uit en vuurde op doel dat zijn schot ver overvloog. Een totaal vrijstaande Mich begreep niet waarom Nikolas voor eigen succes ging. Rond de dertigste minuut  had een nochtans bedrijvige Nikolas zich weer vrij gespeeld en had blijkbaar de opmerking van zijn kapitein goed in de oren geknoopt en legde onderdanig af op centrumspits Nils. Nils lentevlaai vloog naast en naar de groene weide achter doel waar smullende merels zich tegoed deden aan het heerlijke gerecht.

Winnik vocht verbeten mee maar geraakte ondanks hun vechtlust niet in onze zestien. Tot in de 32e minuut hun nummer 11 met name De Blander plots alleen voor onze keeper Niels opdook. Van pure verrassing en emotie stampte hij het leder meedogenloos naast de staak waar niks te oogsten viel.

Bambrugge van zijn kant vond het gaatje wel en wel een minuutje later. Buffel Michaël verzond een gepaste voorzet op Nils. Nils zou Nils niet zijn zoals hij de laatste weken met zulke voorzetten omgaat en fel op dreef is. Dus bedankte hij Mich met een strakke witte streep te midden van het doel. De 0 – 1 was geboren en zou nog vele broertjes bij krijgen tijdens het verdere verloop. Doelman Dooms vond dit niet zo prettig zich zo verslagen te moeten omdraaien maar we zouden hem een handje helpen voor de rest van de match tot hij het gewoon werd zich te moeten omdraaien om het malse leder uit zijn hok op te rapen. De ban was gebroken en dus weten we ondertussen dat we op een goaltje meer of minder niet meer kijken. Een kleine arrogantie mogen we nu wel eens tonen.

Rond de 37e minuut had Jeffrey, die na weken afwezigheid zich nog altijd als een volwaardige A-speler mag noemen, een hoekschop te trappen. Hij versierde er het kroontje van Michaëls koppeke mee die op zijn beurt staalhard naar doel kopte en er bijna in de Winnikse netten een gat sloeg. 0 – 2.

De klok toonde net de 42e minuut toen Steenhout aan onze rand van de zestien werd neergelegd. De verkregen vrijschop werd door De Blander nipt overgetrapt. We deden alsof er niks gebeurd was en gingen rusten met op de achtergrond de ophitsende beat muziek die vanop de Party-bus de groene natuur werd uitgebast.

De tweede helft diende zich aan en Winnik had kennis genomen van de toestand met Houtem en die was niet zo schitterend voor hen. Houtem stond inderdaad gewonnen. Gevolg was dat ze de Bambrugse koe of eerder de stier bij de horens trachtte te pakken maar in Bambrugge lopen niet zo gemakkelijk te pakken beesten rond en dus werd het ook voor hen een maatje voor niks. Ze bleven echter het spel fair spelen ondanks de dwangbuis waar in ze zaten. Niels had nog met twee prachtige tussenkomsten hun ijdele hoop verijdelt maar verder geraakten ze niet. Au contraire het was Bambrugge dat een penalty kreeg toegewezen voor een foutieve ingreep op onze Nils. Keeper Niels werd opgedragen door zijn medematen de strafschop te trappen en de eer op zijn hoed te steken. Hij stak het ganse plein over, om met een bom de 0 – 3 op het scorebord te zetten. Een scorebord dat nergens te bespeuren viel. Een monsterscore zou weer het verwachtingspatroon worden van deze partij temeer daar er bij Winnink al een pak op hun adem hadden getrapt terwijl bij ons Arijsken de zuurstofflessen nog bijna zo goed als vol waren. In  de 61e minuut stuurde hij, vlijtig als de beste leerling dat hij altijd was, Nikolas den boulevard op waaruit Schamp schamper de 0 – 4 te kijk zette. Het hek was nu helemaal van de dam en dus konden we weer ons hartje in alle rust ophalen. Jonas, Nils, Ruben en zelfs voorzitter Stefan zetten hun stembanden schrap en zongen bedankingsliedjes aan het adres van iedereen die had bijgedragen tot het behalen van de kampioenstitel en dat waren er verdomme veel zeg. Door al dat gezang waren de onzen een beetje hun kluts kwijt of beter gezegd wat onoplettend geworden en scoorde Winnik verrassend hun eerredder via Broquet.

Trainer Levi gunde zijn drie bankzitters het spelplezier voor enkele minuten en dus werden achtereenvolgens Pieter-Jan, Niels de keeper voorwaar, en Michaël respectievelijk vervangen door Tim, Thomas en Koen. Bambrugge versaagde niet en ging gretig door op zijn elan en geestdrift. Nils geraakte weer in scoringspositie maar Appelmans stak daar letterlijk een beentje voor en dus werd de man in het zwart alweer verplicht een penalty te fluiten. Dit keer werd de eer gegund aan de stille werkkracht van dienst Tim Aelbrecht. Tim voldeed aan de verwachtingen en vlamde de 1 – 5 tegen de troosteloze netten. Winnik was nu helemaal het Noorden kwijt en wist niet meer van welk hout ze nu nog pijlen konden maken. Zelfs het vaatje met wat moed erin was nu helemaal leeg. In de 81e minuut werd het half dozijn aan doelpunten voltrokken door Tuurke met zijn blonde kop na een hoekschoptrap van Nikolas. De 1 – 6 stond er alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.

Scheidsrechter Van der Linden floot de partij af maar ook de laatste speelminuten van dit kampioenschap 2015 – 2016. Het laatste feestje voor Bambrugge kon alweer beginnen terwijl voor Winnik deze nederlaag heel ongelegen kwam. Houtem won inderdaad en daardoor zijn ze verplicht tot het spelen van de barragewedstrijd voor de derde daler in onze reeks. Daar gaan wij zeker niet van wakker liggen.

Het kampioenschap is gespeeld, het seizoen 2015-2016 zit erop. Wij waren zoals de romeinse keizer Caesar eeuwen geleden toen hij zegevierend over Gallië schreef, “we kwamen, we zagen en we wonnen”. Veel woorden moet ik er niet meer over schrijven. Ik kijk met veel belangstelling uit naar komend seizoen in Eerste Provinciale.

Alvorens dit beschrijf af te sluiten nog dit. Een oprecht gemeend dankwoord aan alle spelers die het mogelijk maakten dat we kampioen speelden voor hun maandenlange onuitputtelijke inzet en vechtlust. Een hartverscheurende dank aan trainer Levi en zijn staf die, na Dany Herregodts ons weer hoop gaf dat we beter konden dan we toen waren. Een dankwoordje aan Bram, Nils, Sven, Joeri en Gianni die ons gaan verlaten en hun geluk elders gaan beproeven. Ik bedank ook Rudy en Armand voor hun assistentie tijdens het verloop van de matchen voor de spelontwikkelingen en tijdsopnames. Een dikke merci voor Frank, de pa van Bram voor zijn gewaardeerde analytische ontledingen en benaderingen van de matchen. Nog een woordje van dank voor lange Walter die in de tribune ons voorzorg van plezante animatie zelfs tot op het randje soms.

Een laatste bedankje en gesmaakt dankwoord voor onze twee kantine dames Hilde en Marleen die mij vorige week jaloers maakten toen onze spelers tijdens hun feestviering zich mochten strelen aan de weelderige boezems van beide dames. Gisteren kreeg ik meer dan voldoende de gelegenheid om mij als zeventig jarige sloeber te mogen vleien aan de vlezige en warme borsten van ons kantinedames. Hierbij aansluitend nog een dikke merci voor al de medewerkers die er voor zorgen dat Bambrugge een leuke en geweldige ploeg was, is en zal blijven.

Het aller, maar dan ook het allerlaatste woord van dank en appreciatie betoon ik voor onze nieuwe voorzitter Stefan Gabriëls en zijn staf. Het was zijn eerste jaar dat hij overnam van onze “Polle” en met wat een succesverhaal dat niemand voor ogen had. Stefan, ge zijt goe bezig jongen, doe zo voort. Mag ik u het beste wensen voor komend seizoen. U kan alvast weer rekenen op de milde steun en een supporterslegioen zonder weerga. Nog een prettige en aangename tussenperiode naar volgend seizoen toe. Mag ik U allen een leuke vakantie toewensen maar vooral een heel goede gezondheid want dat is voor ieder van ons het voornaamste in het leven of we nu kampioen spelen of niet.

Voor de negende keer na mekaar was ik heel blij en verheugd uw verslaggever te mogen zijn. Uw positieve reacties tijdens de week raakten me soms te diep in het hart. Ik heb altijd getracht zowel objectief als positief de schrijfstijl aan te houden. Een kwinkslag hier en daar, soms een ludieke opmerking viel me te binnen met als enig doel u te vermaken in deze harde wereld van het voetbal.

Toch is voetbal voor mij al jaren een feest. Ik wens u hetzelfde toe en zeg u niet vaarwel maar…………….

Tot ziens,

Yvan.

 

 

Scheidsrechter: Dhr. Van der Linden Lowie

Ploegopstelling: Wittebrood Niels (75’ Goossens Thomas), Arijs Tim, Bauwens Jari, Schamp Nikolas, Haegeman Pieter-Jan (65’ Aelbrecht Tim), Duchi Simon,  Van Poelvoorde Nils, De Meerleer Tuur, Keymolen Michaël (70’ Tackaert Koen), Vyverman Sven, Snauwaert Jeffrey.

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

18 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com