De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Het voetbaltreffen van 11 september jongsleden op de heerlijke Lindekouter was er één tussen de laatste en de voorlaatste van het klassement. Op zich allicht geen reuzeaffiche maar toch, je weet maar nooit. De twee protagonisten van vorig jaar in Tweede A en Tweede B hadden de voorbije matchen nog geen enkel proper eitje van een gewonnen punt in hun mandje kunnen leggen en nu was het moment gekomen om er iets aan te doen.  Zodus kregen we op de Lindekouter een spannende en aangename voetbalmatch te beleven.

 

Mag ik u met fierheid en voldaanheid het nieuwe Bambridge voorstellen. Geloof het of niet maar wat we gisteren te zien kregen aan voetbalgenot en -amusement heeft menigeen met kriebels in de buik huiswaarts gestuurd. Ik verzeker u, we gaan de komende weken nog veel plezier beleven aan onze jonge gasten.

Met bij momenten flitsend voetbal denderde onze ploeg over een bijwijlen dramatisch Aalter. De 5 – 1 eindstand had gerust wat hoger kunnen oplopen. Aalter verliet onze streek met nog geen enkel streepje van een punt op hun lei, wel met een dikke kater van jewelste in hun sporttas, die ervan uitpuilde.

Trainer Levi had zijn elf gasten op het hart gedrukt om er eens snel en scherp, liefst doeltreffend, mee van start te gaan. En wat zag je? Ze voegden onmiddellijk het woord bij de daad. De klok was nog net niet de zestig seconden voorbij of er hing al één te bengelen aan de haak. Bordjesman Patrick wist niet wat hem overkwam en hing zowaar de één aan de verkeerde kant van het bord. Immers bij de eerste aanval verkreeg Bambrugge een hoekschop zoals er zovelen zijn. Glamourboy Arijsken trapte feilloos op Aelbrechts koppeke en pardoes het mooie witte ding nestelde zich achter hun keeper Van Hende in het malse gras van het doel. Zo’n vroege treffer hadden we hier nog nooit meegemaakt en dus was de stemming meer dan opperbest te noemen.

Nog geen drie minuten later kreeg verdediger Tacki een dikke kans op de voet na mooi samenspel met Nikolas. Zijn vlaai scheerde rakelings de dwarslat.

Het eerste kwartier was het veldoverwicht volledig voor Bambrugge en kon Aalter geen enkele vuist maken. De tegenpartij werd af en toe eens verplicht er met de grove borstel door te gaan en zelfs eens aan de noodrem te hangen. Zo ook in de 19e minuut toen Vankerrebroeck onze nieuweling Shala Erjan geniepig onderuit schopte en geel onder zijn snor werd geduwd. Bambrugge bleef op zijn elan verder gaan en in de 20e minuut opende Nikolas een mooie aanval tot bij onze sterke middenvelder Aelbrecht. Hij dreef het leder tot bij Kevin die plots de vrijstaande Seminck zag afkomen en galant bediende. Maxime bedankte met een strakke 2 – 0 tegen de wanhopige netten. Het feesten kon beginnen en wie in Bambrugge al eens komen zien is, weet het wat “feesten” hier inhoudt. Drie weken hebben ze gewacht op de eerste uitbarsting van geluk en voldoening. Het stadion kirde als een koppel verliefde duifjes die voor het eerst de ware liefde ontdekte, bij het aanschouwen van dit voetbalkunstwerk op de Lindekouter mat.

Aalter verzoop in de putten die Bambrugge voor hen gegraven hadden. Het werd zoeken naar wat sprokkelhout om nog wat pijltjes te kunnen maken. In de 25e minuut vond Van den Broecke er niks beter op dan een omgehakte boomstam voor Arijsken zijn benen te stampen waarop de man in het zwart niks anders kon dan hiervoor penalty te fluiten. Kevin legde de parel op de witte stip en verzilverde het sieraad als een prachtige oorring die in het dak van het net bengelde. 3 – 0. Het feestgedruis steeg naar een ongekende hoogte. Eindelijk verscheen de lach op zovele gezichtjes na de voorbije droefheid van de ingehouden ontgoocheling.

Het eerste gevaarlijke schot(je) van Aalter noteerde ik tegen wil en dank maar toch objectief in de 36e minuut toen Van Autreve ons Nielske trachtte te verschalken maar Wittebroodje hield zijn poortje van zijn bakkerijtje hermetisch dicht.

Kevin was alweer de man “om te pakken” en dus mocht De Smaele na al 3 eerdere keren het nu voor de vierde keer proberen om hem “lam” te leggen. Het bekwam hem slecht want hij kreeg er niet alleen geel voor maar ook de verkregen vrijschop van Jeffrey werd daarna te bleken gehangen in het net. 4-0. Ik hoor het “Saedeleerken” jaren terug nog altijd door de micro roepen “Moeder, moeder moet er nog zand zijn”.

Net voor affluiten lukte Kevins belager De Smaele nog een tegentreffer toen Jeffrey trachtte te ontzetten en Jari ongelukkig in eigen doel verwerkte.

De rustpauze duurde niet al te lang, na een rustige peptalk van Levi verschenen de onze in hun geel-zwarte pakje zo fris als een hoentje ten tonele. De aftrap van de tweede helft was nog geen zestig seconden ver, alweer, toen lepe Tackaert met een landmeterslint galant en tot op het tipje van de schoen Kevin bereikte. Je zag hem eerst eerbiedig dank u zeggen tegen Koen om daarna De Smaele zoals in het leger “Ter plaatse rust” te gunnen. Op een diefje smeerde hij ook nog eens keeper Van Hende de bijna-forfaitscore aan. Zijn witte roos was een geschenk voor zijn madam en hun lieve dochter. Prachtig Kevin, heel Bambrugge lag aan uw voeten en dat wil wat zeggen niet? Het hek was nu helemaal van de dam en de hoop maakte zich meester over ons dat we elke week vijf visjes in ons sardienendoosjes willen inblikken. Nuchterheid leert ons echter dat we elke week met zo geen wonderbaarlijke visvangst gaan thuiskomen tenzij we in de parabel van Christus enig geloof zouden hebben. Het zullen andere katten zijn die we moeten trachten te geselen.

Levi liet langzaam maar zeker zijn bank leeglopen en verving om de tien minuten een speler voor een bankzitter. Eerst Nikolas met zijn gesmaakt wederoptreden door Roy om daarna de revelatie van de match Erjan te vervangen door Tuur. Terloops zou ik nog vergeten te melden dat Erjan zich in de 61e minuut wondermooi had vrijgespeeld om daarna Roy op een zilveren plateau de zesde van de namiddag aan te bieden. Roy miste echter onbegrijpelijk deze unieke kans.

Nadat Tuur was ingekomen leek het of die wilde tonen dat er ook met hem erbij nog best rekening mag gehouden worden. Hij speelde subliem Kevin aan die met een hoge lob Van Hende zijn zesde wou aansmeren.

Bambrugge leek tevreden met deze uitslag en gang van zaken. Het was nog even verschieten tot in de 79e minuut vanuit de middencirkel hun lange nummer 14 met name De Wulf een verre trap forceerde waarop zelfs ons Nielske verbouwereerd stond te kijken. Het kleinood vloog echter tegen de paal.

Kevin werd nog een applausvervanging gegund waarna de wedstrijd voldaan naar zijn einde liep. Nog een klein détailken, tussen de supporters hoorden we alweer de analytische stem van Frank Thomaes. Wat verderop zat zoonlief Bram te verbroederen met zijn ex-ploegmakkers en –trainer. Wie weet keert die volgend jaar al terug naar de oude getrouwe stal. U weet maar nooit. Het weer was goed, de sfeer nog beter en het bier vloeide gulzig door de “goal-dorstige” kelen. Voetbal een feest, zeker en vast altijd in het zoete Bambrugge.

Volgende week opnieuw een verplaatsing naar het Robur van ex-Bambruggenaar Tom Rooms die het middenveld aldaar tot zijn eigendom waant en er zelfs een plaatje heeft gezet “Verboden te betreden”. Ik hoop dat onze jongens dat politiereglement aan hun laars lappen en met fierheid en punten naar de heimat mogen terugkeren. Aan ons allen om aan dat leuk feestje deel te nemen en af te reizen naar Moerzeke net boven Dendermonde.

Tot zondag,

Uw verslaggever, Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. Beyaert Denny

Ploegopstelling: Niels Wittebrood, Jari Bauwens, Kevin Goossens (78’ Pieterjan Verhaevert), Maxime Seminck, Nikolas Schamp (57’ Roy Janssens), Koen Tackaert, Erjan Shala (67’ Tuur De Meerleer), Tim Aelbrecht, Jeffrey Snauwaert, Pieter-Jan Haegeman, Tim Arijs.

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

18 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com