De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Een zeer discutabel doelpunt, een gebrek aan wat geluk en een fantastische Zelzaatse keeper waren de redenen waarom onze met hart en ziel strijdende jongens puntenloos de “heetste” gemeente van Vlaanderen moesten verlaten. Dat Zelzate zich met twee handen over de buik wreef bij deze meer dan gevleide overwinning was voor iedereen die wat van voetbal kent duidelijk genoeg. Immers tijdens de opwarming was hun topper Ben Sfia plots uitgevallen en dat had hen wat in de war gebracht dat het de eerste minuten zichtbaar en voelbaar was.

 

Het eerste herfstweekend was mooi en aangenaam om van een namiddagske “Voetbal” te mogen genieten. Opnieuw was de Bambrugse bende aanwezig om hun lievelingsploeg te ondersteunen. Steun die van bij de start door onze jongens in daden werd omgezet.

De eerste tien minuten stond er maar één ploeg op het veld en dat was de geel-zwarte elite uit Bambrugge. Het overwicht was overweldigend tegen een ploeg die tweede stond in het klassement.

De eerste echte grote kans voor de openingstreffer viel ons dan ook te beurt. Jeffrey zette zich in de zesde minuut achter zijn ondertussen gevreesd kanon en liet keeper De Craene er zijn vingers aan verbranden, zo erg zelfs dat het in de omgeving van zijn doel serieus stonk naar verbrand leder.

Zelzate was niet vies van de een of andere ongeoorloofde overtreding dat mede door een te tolerante arbiter met de mantel der liefde werd toegedekt. Erjan werd dan ook al gauw in de 10e minuut onderuit geschoffeld door Ucak. Enkel een wijsvingertje waarmee de man in het zwart bedoelde van “stoute jongen, niet meer doen hé” werd in zijn richting getoond. Het afkeurend gebaar van de Bambrugse aanhang was duidelijk hoorbaar.

Een minuutje later zagen we in één en het zelfde spelmoment drie doelrijpe kansen voor zowel Nikolas, Maxime als Arijsken.

Zelzate kon pas de eerste gevaarlijke kans op de mat leggen in de 16e minuut toen hun topscorer Mertens het hazenpad had gekozen en met een venijnige schicht rakelings over het doel de hele Bambrugse aanhang deed sidderen en beven. Het evenwicht in het spel werd door Zelzate hersteld en beide ploegen gingen duidelijk op zoek naar de eerste treffer.

Rond de 20e minuut liep Erjan als een opgejaagde haas zijn hele flank af, zwenkte plots naar binnen en vlamde met een hete streep naar de doelmond van De Craene. Met enig mooi zweefwerk ranselde hun keeper deze vlaai uit zijn kooi waarop de Zelzaatse aanhang hem bedankte met een verdiend applaus.

Al na enkele minuten was opnieuw duidelijk dat Kevin weer een ambetante kuitenbijter aan zijn broekspijpen hing. Het nummer 4 met name Nico Blondeel mocht echter van de heer De Ruyck alle middelen hanteren die volgens de voetbalregels altijd met geel moeten worden bestraft. Pootje lappen, truitje trekken en handen niet kunnen thuishouden, behoorden tot zijn vervelend optreden. Diezelfde Nico kreeg het zelfs voor mekaar Arijsken zwaar aan te trappen in de 28e minuut. Het gele karton bleef echter onbegrijpelijk in de achterzak van de spelleider zitten. Diens controleur de heer Van Damme noteerde meer dan hen lief was dit zwakke optreden van de man in het zwart.

Het laatste kwartier van de eerste helft dacht Zelzate toch nog aan voetballen en in de 38e minuut verscheen Ampe moederziel alleen voor ons Wittebroodje. Niels keek hem recht in zijn ogen en Ampe was hierdoor de kluts kwijt en verknoeide deze kans op 1 – 0.

Minuut 42 : Zelzate had zijn eerste voldragen aanval in mekaar gevlochten en via Broeckaert kwam het witte ding in de voetjes van Mertens. Hij stormde richting Niels die Mertens’ vuurpijl 2 centimeters voor de doellijn nog onschadelijk maakte met een gewaagde duik. De grensrechter die nog recht tegenover het penaltypunt stond en dus duidelijk schuin keek, vlagde echter en rende naar de middellijn als teken dat de bal de doellijn had overschreden en dus een geldig doelpunt was. Ik sprak na de match met Patrick, onze bordjesman, die op die bewuste plaats stond en die bevestigde mij dat er nooit sprake kon zijn van een geldig doelpunt als het de witte streep van de doelmond niet overschreden heeft. Bambrugge werd hier alweer onterecht benadeeld.

Een discutabel doelpunt dat het gespreksonderwerp werd tijdens de rustpauze tussen beide clans.

De tweede helft startte zoals de eerste. Dus met veldoverwicht voor ons, de bezoekers. Na nog geen tien minuten mocht Snauwaertje weer een vrijschop trappen vanop zeker 20 meter. Alweer à la Ronaldo maar dat zijn benen minder bruin zijn en zijn body minder aandacht krijgt van ’t jong en schoon vrouwvolk dan het adonislijf van de Spaanse voetbal god, zette hij zijnen 43, (sorry Jeffrey als ik mis ben met uw schoenmaat), tegen het voor ons nukkige witte ding. De Craene gunde hem echter geen zegegebaar en het gejoel van zijn vrouwelijke supporters. De man zweefde als een gehaaide arend zijn prooi glansrijk uit de lucht en werd alweer door de thuisaanhang op handen gedragen met een verdiend applaus.

Trainer Levi verving in de 62e minuut een moegestreden Erjan voor zwarte havik Roy Janssens. De Janssens die het steeds moet stellen met een invalbeurt, trok met de nodige ambitie op meer speeltijd, richting het verdedigend compartiment van de thuisploeg en toonde meer dan zijn plaats waard te zijn.

In de 66’ beging onze Niels een foutje dat ons bijna de 2 – 0 kostte. Veel ga ik er niet over uitweiden want Niels heeft ons al te veel gered van penibele toestanden dat we dit met de mantel van supportersliefde bedekken.

Vanaf de zeventigste minuut had Zelzate veel fouten nodig om onze aanvallende impulsen lam te leggen. Liefst vier gele kaarten zouden nog volgen waaronder die van Ucak een donkerder kleurtje had mogen zijn. Onnauwkeurigheden en teveel afval in ons spel deden ons de das om tot scoren. Integendeel het was Zelzate dat zijn geliefd counterspel nu voluit en met hartenlust op de mat uitstrekte. In de 79e minuut verscheen Jacobs alleen voor onze Niels. Ook hij, net als uw verslaggever vorige week, keek echter te lang in Wittebroodje zijn mooie blauwe ogen en was er zo van in de wolken dat hij het witte ding die richting opstuurde.

In de 82’ minuut kwam Kevin lichtjes in aanraking met hun keeper die er voor dood en minuten lang bleef liggen. Het ondertussen gekend tijdrekken van de ploeg die op voorsprong staat werd door zijn medematen gulzig opgevolgd. Voor de Bambrugse geel-zwarte bezoekers was dat een doorn in het oog die fel prikte temeer daar de man in het zwart liet begaan.

Als klap op de vuurpijl was Kevin er in de 92e minuut er vanonder gemuisd maar werd door Maenhout klakkeloos omver gelopen met als gevolg “een ocharme toch” geel prentje. Foei meneer De Ruyck voor uw zwakke leiding. Ik deelde na de wedstrijd mijn mening aan de heer Van Damme die ik al jaren ken als controleur en vriend uit Wetteren. Een wederwoord kreeg ik niet en zou ik toch niet neerpennen, maar zijn ogen spraken boekdelen.

Voor Bambrugge lukte het net niet gisteren zodat de driepunten onverdiend in Zelzate achterbleven en ze zich zeer gevleid mogen noemen. Ongelukkig en met de moed in de schoenen verlieten onze 11 strijders de arena waar het tegen 12 man onmogelijk was om er eer te winnen.

Volgende week onze volgende thuismatch tegen Lochristi. Laat onze Lindekouter weer huilen van plezier en voetbalgenot. We zijn de voorbije weken goe bezig. Doe zo verder jongens, de supporters staan achter jullie.                                 Meestal sluit ik dan af met “tot zondag”, maar spijtig genoeg moet ik jullie helaas melden dat uw verslaggever om medische redenen in Oktober er het pennetje gaat bij neerleggen. Hopelijk kan ik dan weer aan mijn leuke hobby begin November herbeginnen en U allen als trouwe lezers terug te mogen verwelkomen op onze ondertussen gekende website.

Tot dan en veel succes gewenst aan onze ploeg.

Uw verslaggever, Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. De Ruyck Niels

Ploegopstelling: Niels Wittebrood, Jari Bauwens, Kevin Goossens, Maxime Seminck, Nikolas Schamp, Koen Tackaert, Erjan Shala (62’ Roy Janssens), Tim Aelbrecht, Jeffrey Snauwaert, Pieter-Jan Haegeman, Tim Arijs.

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

18 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com