De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

De publieke belangstelling voor dit treffen was ruim voldoende. Voor onze eerste thuismatch van het nieuwe jaar lag de Lindekouter ondanks de vrieskou te baden onder een heerlijke en aangename zon en dat ze deugd deed, hoeft geen betoog. Iedereen genoot ervan. Tussen de vrouwelijke en mannelijke geel- zwarte supporters was het nog het moment om de nieuwjaar kusjes en -handjes schudden. Kortom alweer een mooi feestbegin voor een hopelijk goedgevuld voetbaljaar.

 

Het beloofde een spannende partij te worden tegen Zelzate, de tweede in de stand van ons klassement, en dat werd het. Dat Bambrugge toch nog verloor, is niet te begrijpen en nog minder te vatten gezien het aantal doelrijpe kansen die we schiepen inclusief een gemiste strafschop.                                                                 Voetbal al altijd moeilijke wetenschap werd gisteren nogmaals bewezen.               De wedstrijd kende een evenwichtige vlugge start waarbij Bambrugge iets feller van leer trok. Al in de zesde minuut werd ons troetelkind Kevin, na een snijdende doorbraak en geslaagde dubbelpas met Kim, neergesmakt op de harde bevroren grond. Een gedurende de ganse partij te lakse arbiter kon niets anders dan hiervoor een penalty te fluiten en naar dat kleine stipje in de zestien zijn wijsvinger uit te steken. Stef diende zich aan maar trapte pardoes op keeper De Craene die dit plotse geschenk met veel genegenheid tussen zijn armen knuffelde. Weg de vroege voorsprong op een 1 – 0.Een eerste teleurstelling dreef langzaam weg in de koude omliggende velden.

Terloops een keeper die voor Zelzate de matchwinnaar zou worden tijdens het verdere verloop van de partij.

Na nog geen tien minuten spel stelden we al vlug vast dat onze Kevin met een kuitenbijter aan zijn been geplaagd zat. Het was hun nummer 4 met name Nico Blondeel die het onze 9 gans de match verdomd moeilijk ging maken en meestal ongeoorloofd zijn gang mocht gaan onder het toeziend oog van een DeWulf die in niks fouten zag, zelfs niets in natrappen.

Bambrugge bleef lichtjes het overwicht bewaren en in de 23e minuut trapte Niels zover uit dat het ronde ding voor de voeten viel van onze spits Kevin. Hij zette een verdediger in de “koude” wind en stuurde Stef in een straatje waar je meestal alleen voor de keeper komt te staan. Stef drukte staalhard af maar met een fantastische voetreflex stampte hun keeper de bijna 1 – 0 ver weg in de naastliggende wei. Enig applaus steeg op uit de bijna volle tribune.

Rond de 32e minuut ontbond Tim Arijs zijn duivels en dweilde de ganse Lindekouter schoon tot aan het cornerpunt. Hij zette galant voor doel waar niemand van onze mannen te bespeuren viel om de eerste binnen te duwen. Het leder hobbelde dan ook ondankbaar buiten aan de overzijde van het veld. Jammer alweer.

Zelzate gaf zich echter niet zo vlug gewonnen en het werd de rest van de eerste helft oppassen geblazen temeer daar Mertens en zijn kompanen op vinkenslag lagen om ons bij de eerste de beste manier een flinke loer te draaien.

Na 45 minuten floot de heer De Wulf de eerste helft naar de geschiedenisboeken waarna de tribune bijna leegliep voor een warme drank in de gezellige maar volgepropte kantine.

De tweede helft startte zoals de eerste maar dit keer had Zelzate wat meer overwicht en gooide het over een andere boeg. Sneller en geslepener. Maar achteraan bij ons gaven ze ook geen krimp waardoor het spelbeeld aangenaam om volgen was. Ik stelde vast dat Andy Van Laethem, meestal bankzitter, dit keer goed zijn streng trok als vervanger van de gekwetste Jari Bauwens en Koen Tackaert.

De talrijk meegereisde Zelzaatse supporters werden in de 60e minuut bijna op hun wenken bediend toenMaenhout de onderkant van de deklat trof en de bal als door het oog van de naald kroop om zich een veilige weg te banen. Nog geen drie minuten later was het weer alle hens aan dek toen Mertens met een lepe beweging het hazenpad had gekozen. Onze boswachter Niels zag het gevaarte op zich afkomen en rende voor zijn leven. Hij of ik dacht onze keeper en vijf centimeter eerder was onze blonde knaap bij de bal om die met een ferme lel tot in Burst te trappen. De 0 – 1 bleef voorlopig in het hokje van onze bordjesman de warmte behouden.

Zelzate drukte, terwijl hun ijzer heet was, met alle macht door. Waarbij het in de 67’ weer een gevaarlijke kans creëerde. Immers na een goedgeplaatste hoekschop kon een vrijstaande Grootaert helemaal alleen naar doel koppen. Bijna onbegrijpelijk ging het ding rakelings over de deklat tot vreugde van menige geel-zwarte supporters. Meer dan een dikke oef verdween voldaan  uit de tribune. Bambrugge zag dan ook in Zelzate de voorbije minuten een ernstige kandidaat op de eindzege. Bambrugge wou echter niet plooien en de ganse ploeg gesteund door de aanmoedigingskreten van hun aanhang zette de laatste twintig minuten alles op de aanval. Het kijkstuk werd voor de neutrale kijker nog leuker om te aanschouwen.

Bij een zoveelste uitbraakpoging van Kevin werd hij in de 70e minuut alweer (en sorry voor mijn overdrijving) voor de tiende keer neergetrokken, weggemaaid, gevloerd, genepen zelfs geknepen door dat vleesetend geval van een Nico Blondeel. Erger nog toen Kevin op de grond lag te kermen werd hij nog nagetrapt door Pieter Grootaert. De Bambrugse clan schreeuwde en smeekte om geel voor Blondeel en rood voor Grootaert. De man in het zwart gaf echter geen krimp en floot voor een foutje van een verdediger op een aanvaller en liet verder begaan. Foei, foei, meneer De Wulf, mijn achting voor u zakte tot diep onder het vriespunt voor uw beoordeling van deze laakbare feiten.

Bambrugge trok alle registers open en trainer Levi liet zijn aanval ingestelde bank leeglopen. Stef, Pieter-Jan en Tim ruimden hun plaats voor Michaël, Roy en Nicolas. We waren weer vertrokken in onze zoektocht naar die ene treffer die ons drie punten moest opleveren. Tuur serveerde Nicolas een prachtvoorzet voor, maar De Craene, weer hij, verijdelde deze poging. Michaël kapte zich vrij maar werd weer afgeblokt door de man met het meeste geluk aan zijn zijde alweer De Craene.

Het venijn zit meestal in de staart is een oud gezegde, ongelukkig voor ons werd het gisteren nog maar eens waarheid. Bij één van de laatste aanvallen van Zelzate ging Andy iets te fel in duel met Jacobs. We waren 85 minuten ver en tot ver buiten Bambrugge was de schelle fluittoon te horen van De Wulf die een penalty aankondigde. Diezelfde Jacobs kweet zich van zijn taak en verschalkte ons Niels Wittebrood door zijn broodje in onze oven te laten bakken tot een geurige 0 -1 waar ze in Zelzate meer dan ooit van lustten.

Voor Bambrugge kwam deze late treffer totaal ongelegen en moesten onze jongens in de zure appel van de nederlaag bijten. Met hangende kopjes zochten ze de warme douches op terwijl de Zelzaatse clan op onze heilige Lindekouter de vreugdedansjes mekaar lieten opvolgen.

Desalniettemin wil ik de spelers hartelijk danken voor hun tomeloze inzet en werkkracht. Het geleverde spektakel was van een zo aangenaam niveau dat het wederom ons zondagsnamiddag amusement kon verzekeren.

Voetbal een feest, zelfs bij een nederlaag werden de kelen nog gulzig gevuld met dat gerstenat van “Mannen weten waarom”. Ik hoef geen uitleg bij te geven.

Volgende week onze verplaatsing naar Lochristi, de bloemen gemeente bij uitstek uit Oost-Vlaanderen. Hopelijk kunnen onze jongens daar de bloemen plukken om als ruikers te schenken aan hun trouwe aanhang.                                       We zullen er wederom in grote getale zijn om onze geel zwarten naar een zoveelste overwinning te helpen steunen.

Tot volgende week,

 

Uw verslaggever,

Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. De Wulf Tjorn

Ploegopstelling:

Niels Wittebrood, Stef Van der Hoeven (63’ Michaël Keymolen), Simon Duchi, Tim Aelbrecht, Tuur De Meerleer, Seminck Maxime, Tim Arijs 80 (’ Roy Janssens), Pieter Jan Haegeman (71’ Nikolas Schamp),Kevin Goossens, Andy Van Laethem, Jeffrey Snauwaert.

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

18 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com