De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Met drie familieleden reden we naar onze Heilige Lindekouter voor ons klassiek zondagsnamiddag amusement. Veel plezier met de 1 op 12 viel er de laatste tijd niet meer te beleven. Mijn vrouw liet de voorbije week een opmerking los dat het misschien beter zou zijn eens een namiddagske “Geubels en de Belgen” te gaan bekijken, maar ik gaf niet toe en dus reden mijn vrouw, uw onderdaan en schoonzoon Ruben Schepens naar de Bambrugse heimat. Ruben die in de voorbije generatie spelers jarenlang de pannen van het dak speelde, zodat zelfs de dag van vandaag de dakbedekkers en schrijnwerkers nog hun handen vol hebben met de herstellingswerken en er hem nog altijd dankbaar voor zijn.

 

Kleinzoon Raùl, die ondanks zijn 5 jaar al een fervente KRCB’er is geworden wou dit keer niet mee. Hij had immers een afspraak met een Chinees om 14 uur op de Markt van Wetteren. Was het een verjaardagsmoesje met een chinees leeftijdsgenootje of kreeg hij een lucratief financieel voorstel à la Witsel van een maffia Chinees. Ik kom het volgende week wel te weten van zijn zusje Anna.

Onze fiere voorzitter Stefan trok exact drie minuten voor drie als een soort Aalsterse carnavalprins met drie jonge spelertjes naar de middencirkel om de matchbal aan te bieden. Enige hilariteit ontstond toen één van de drie zich vergist had van sportzak en de tas mee had genomen van zijn drie jaar oudere broer. De broek was hem natuurlijk veel te groot en viel bijna op zijn enkels toen hij het terrein verlaten had.

Bij de start van de partij was het nu bittere ernst voor de 2 ploegen. Bambrugge mocht niet verliezen om in de linker kolom van het klassement te blijven staan. Buggenhout dacht hetzelfde in de hoop zo vlug mogelijk niet meer aan de staart van de klassering te bengelen.

Al na één minuut werden we al verrast toen onze Tuur plots voor hun 2 meters lange keeper opdook en rakelings overschoot. Het zou het begin zijn van een wedstrijd die we gerust konden catalogeren onder de noemer “gemiste kansen”. Op twee handen waren die gisteren niet te tellen, gelukkig kwam de definitieve verlossing in de 84e minuut toen Kevin ons op een veilige 2 – 0 zette. De resterende minuten leefde iedereen van de euforie dat sedert lang een driepunter tot het eindresultaat behoorde.

Na 6 minuten in de eerste helft, na een heerlijke pas van Kevin, was Stef Van der Hoeven alleen voor hun boomlange keeper De Batselier gekomen. Hij stampte het leder in hoekschop en spuwde nog wat kwijl uit zijn grote mond tussen zijn grote pollen met als bedoeling, wilden we winnen dat we best met hem rekening hielden.

Rond de 18e minuut mocht Jeffrey alweer een corner trappen. Hij lepelde het ronde ding op de schedel van Jari. Zijn harde knal vloog echter 4 centimeters over de ambetante dwarslat.

Bij Buggenhout liep er een Noord-Afrikaantje rond, met name Zahriou. Het bleek aangewezen dat gevaarlijk heerschap goed in de gaten te houden en zeker niet te veel vrijheid te gunnen, wilden we voor geen onaangename verrassing komen te staan.

We waren 24 minuten ver toen verdediger Andy, vervanger van de nog steeds gekwetste Tackaert, een lange pas verstuurde op het voetje van Kevin. In één tijd knalde hij zijn vluchtschot immers rakelings over de alweer in de weg hangende dwarslat. Een wereldgoal indien zijn vlaai de netten had bol gezet.

Als laatste te vermelden wapenfeit van de eerste helft moest ik een gemene overtreding noteren van Deleau op de mooie enkels van Stef waarop de man in het zwart niet al te lang moest nadenken om de belhamel een heus geel karton onder de neus te duwen. De eerste helft zat erop en eerlijk gezegd ik voelde me wat ongelukkig voor de koopwaar van de 22 protagonisten die ons was aangeboden werd onder de noemer “spektakel”.

Na de rust brak de partij helemaal open waarbij Bambrugge het grootste voortouw nam maar telkens zou het eindresultaat van de sportieve inzet van ons jongens op een sisser uitdraaien. Geen enkele mooie aanval waarvoor zowel, Tuur, P.J., Ali en Arijs hun beste beentje probeerden voor te zetten kon ons scorebord in beweging krijgen met een dikke één langs onze kant.

Tim Arijs zonderde met een lepe doorsteekpas onze Stef af. Stef draaide nog eens rond zijn as en talmde wat te lang. Kans alweer naar de vaantjes. Op zijn beurt bediende enkele minuten later nu Stef wat ongelukkig één op vinkenslag liggende Kevin. Kevin sneed met een geslepen hakmes de bal in de ijle ruimte boven, wat dacht u, jazeker de dwarslat. Vijf minuten later probeerde Ali het tij te doen keren maar ook hij faalde met een nipt schot naast de linkerpaal.

Het enige gevaar dat langs de kant van Buggenhout te noteren viel, was de lepe uitbraak van Zahriou die eindigde met een bijna lob. Niels stond echter pal en verhinderde enig mooi al zwevend dit onheil.

Zou het nu niet echt eens lukken om die vervelende dwarslat een lelijke peer te stoven en de netten bol te krijgen. Rond de 63e minuut kreeg Bambrugge een hoekschop te trappen. Jeffrey Snauwaert gaf zijn corner een heuse mededeling mee in de zin van “valt nu eens goed op een Bambrugs hoofd”. Wie er echter allemaal miste tijdens de schermutseling weet ik niet meer en dat doet er niet toe. Feit was dat ik plots den 45 van Tuur een kus zag geven aan het witte lieftallige ding en hierop de netten zwanger werden. Bambrugge had een kind gebaard van Tuur dan nog. Goed man, van een vluggertje gesproken zeg. Veel tijd om te vieren met een grote babyborrel was er niet. Drie minuten na onze 1 – 0 werd Zahriou dubieus afgevlagd voor buitenspel of hij was ribedibie. Een oordeel hierover kan ik U niet weergeven want ik zat daarvoor niet op de goeie plek. In het andere geval waren we een vogel voor de kat.

In de 68 e minuut, de misser van de dag. Sorry Timmeke, ik ga het kort houden maar ik moest het wel tegen de goesting neerpennen. De mooie pas die je kreeg van Kevin moest er altijd ingezeten hebben. Een minuutje later werd je weer bediend en alweer ramde je de 2 – 0 in de grijze lucht. Met je handjes voor je gezicht bekende u fout, maar troost u, je was niet alleen die de weg naar het doel niet vond. Ik vergeef het u echt als je volgende week er eentje scoort met een strikje errond voor uw verslaggevertje.

Ook Kevin en Stef vlamden een zekere treffer naast, over of onder. Het doet er niet toe maar de missers stapelden zich onrustwekkend op. Een vijftal minuten voor affluiten zorgde Pieter-Jan voor de Verlossing met een hoofdletter toen hij Kevin in een boulevard zette en hij richting Wall Street aan de kassa mocht aanschuiven gezien zijn aandeel met 100 procent gestegen was.

Zijn “Yes” hoorde ik hem nog roepen , de overwinning was binnen en hoe. In de 91e minuut kreeg Skala nog een derde treffer aangeboden na een galante hoekschop van Jeffrey maar weer was de dwarslat de hinderpaal van onze ganse namiddag. Het deerde ons nu niet meer en de dwarslat kon voor de rest van de week, de pot op.

Veel naspeel minuten liet de scheidsrechter niet toe, waarop de heer Milad Sofian de partij affloot. We wonnen en de drie punten bleven gekoesterd in de kantine tussen pot en pint. Volgende week onze inhaalwedstrijd tegen Robur  Moerzeke waar ons ex Tommeke Rooms nog het beste van zichzelf geeft. Aan onze jongens wens ik te zeggen dat ze hun best moeten doen. Het carnavalsdiner in de zaal “ St-Anna” op vrijdag moet op zondag verteerd zijn. Laat uw supporters op zondagavond ook nog eens rondlopen met een carnavalsfeestneus. Want voetbal is een blijf een feest ook tijdens de carnavalsperiode.

Tot zondag,

 

Uw verslaggever Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. Milad Sofian

Ploegopstelling: Niels Wittebrood, Stef Vander Hoeven(87’ Michiel Van Dorpe),Tim Aelbrecht, Tuur De Meerleer, Seminck Maxime, Tim Arijs (84’ Erjan Shala), Pieter-Jan Haegeman, Kevin Goossens (89’ Xavier Arnolis), Jeffrey Snauwaert, Bauwens Jari, Andy Van Laethem.

 

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

18 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com