De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Een prachtige lentezondag waarbij de winterkleding gerust in de kleerkast mocht blijven hangen en hopelijk voor lang. Een goudgele zon in overvloed en doelpunten bij de vleet die vielen als vliegen voor de charmes van onze gelukkige Lindekouter. Meer moet een Bambruggenaar niet hebben om zich de gelukkigste mens op deze aardbol te voelen vooral na de voorbije periode met een onaangenaam zwart randje eraan. Stel u voor, een centrale verdediger die drie doelpunten scoort en een vierde die om onduidelijke reden werd afgekeurd. Onze man van de match, Jari Bauwens, werd dan ook door de Bambrugse beroepsjury gekozen met unanimiteit van de stemmen. Proficiat Jari.

 

De start verliep in een niet al te hoog tempo, alhoewel het voor ons van moeten was om niet verder in de degradatiezone verzeild te raken. Naar we vernamen zullen er allicht zeker vijf of misschien zes ploegen Eerste provinciale moeten verlaten en hun geluk volgend jaar in een lagere reeks op het spel mogen zetten.

Na vijf minuten werd ons evenwicht zienderogen met de nodige ernst op de mat gelegd. Een eerste vrijschop werd ons gegund door een voortreffelijke scheidsrechter in de 8e minuut. Een bij wijze nieuw geboren zwarte merel bood zich aan. Timmeke Arijs stuurde het witte paasei naar vriend Stef die er eerst op de doelpaal de hardheid ervan testte om daarna onze Jari aan zijn feestnamiddag te laten beginnen met zijn eerste tegen de gulle netten.

Ondanks de warmte van zo’n 17 graden werd het tussen de 14e en 17e minuut een beetje bibberen toen eerst Van Lerberghe uitbrak en onze Niels met zijn ganse lijf het gevaar redde. Drie minuten later was het Fikaj die de dwarslat streelde. Twee verwittigingen die ons deden nadenken dat meestal alles uit drie bestaat. Onze dikke tweede kans bood zich aan in de 34e minuut toen een alweer bedrijvige Stef na een mooie aanval over 4 stations zijn harde knal  eindigde in de buik van keeper Bossuyt en dat het pijn deed was te zien aan de in een gekropen houding. Lovendegem was zich bewust dat een tweede treffer hen voor onoverkomelijke moeilijkheden zou brengen. In de 36e minuut was het bijna prijs voor hen toen de gevaarlijkste Lovendegemnaar met name Van Lerberghe onze Niels op de korrel nam. Niels zweefde als in zijn beste dagen en ranselde het hete ding in hoekschop waar het nog wat vloekte om Niels redding. Een paar Lovendegemse bobo’s begonnen soms te voetballen als een hond in een kegelspel en met als enige doel het voetballen te beletten. Een daarvan was Pieter Vincke die een geel aandenken mocht meenemen voor zijn onbesuisde tackle op de mooie beentjes van onze Andy. Toen Arijs zich klaarmaakte om de vrijschop te trappen, keek ik op de klok en die toonde eerst een vier en dan een drie. Inderdaad we waren twee minuten voor affluiten. Arijs dreef de bal als een landmeter correct op de schedel van Jari en jawel het lukte hem weer om de netten te doen trillen. 2 – 0. En dat met een ploeg waarin onze tenoren Goossens, Keymolen, Tackaert, Seminck en Snauwaert ontbraken wegens blessurelast. Met de kopjes omhoog en fier als een gieter verlieten onze 11 geel-zwarte krijgers het groene gazon van ons Lindekouterken en gingen genieten van hun 2 – 0 voorsprong in de voor deze keer gelukkige kleedkamer.

De rust werd gebruikt om via de smartphones op de hoogte te blijven van het spannende verloop in eerste klasse voor het behalen van play-off 1 ticket waarvoor nog 4 ploegen streden voor twee plaatsen.

De tweede helft diende zich snel aan en vele toeschouwers verkozen de zonnekant aan de overzijde dan de kille tribune. Het zonnetje was er hen dan ook dankbaar voor en duwde de temperatuur nog wat hoger. Ook onze ploeg duwde nog wat harder op het gaspedaal en legde er gezwind de pees op. In zoverre zelfs dat in de 50e minuut een mooie combinatie tussen Ali en Michiel onze Tim in schietpositie kwam te staan. Arijs machtige vlaai spatte uiteen op een smullende dwarslat terwijl die voorzien was om hun netten wat lekkers aan te bieden.

Ook Lovendegem gaf zich niet zomaar gewonnen en in de 53e minuut hadden we lange benen maar vooral de blonde kop van Xavier nodig om de meubelen te rekken tot een bijna 2 – 1. Het was immers opnieuw Van Lerberghe die met zijn kogel een gat wou schieten waarbij onze “Lange” echter bij de pinken was of beter gezegd het hoofd op de juiste plaats. Bambrugge bleef doordrukken op zoek naar een veilige en zeker geruststellende derde treffer. Tim werd dan ook op het uur flagrant gevloerd in hun zestien door het schoppertje Vincke die er van de heer Heerwegh een geel aandenken voor in de plaats kreeg en bovenop nog een penalty erbij. Stefke nam de verantwoordelijkheid op zich tot het trappen van de strafschop en deed dat in eer en geweten perfect. De 3 – 0 stond waar ze moest staan. Een felle heerlijke streep zon trok nog een dikke lijn op het scorebord dat bloosde van de warmte op haar wangen. Bambrugge verlost van de vrees op verlies zoals de voorbije weken, en voorlopig bevrijd van de nauwe schoentjes waar het mee rondliep

In de 67e minuut ontstond plots een felle discussie toen plots hun eerder met geel geboekte Vincke als een steen neerviel en jankte als een geschopte hond. Niemand van ons in de tribune had iets raar opgemerkt. Wat je niet gezien hebt mag je ook niet neerschrijven. Zelfs de arbiter moest, om de ware toedracht te kennen, ten rade gaan bij zijn grensrechter. Na wat talmen werd onze blonde adonis Xavier beloond met een geel karton. Wat had hij gedaan ?????             Achteraf hoorde ik uit de monden van de supporters achter het doel die opvallen met hun geel-zwart bierhoudertje het ware verhaal.

Bambrugge bleef maar beuken op hun verdediging die weer in de fout zou gaan. Opnieuw mocht Tim een hoekschop nemen en opnieuw was verdediger Jari present om het geschenkje tot een doelpunt te maken. Hij had er maar zijn hoofd tegen te zetten waardoor het scorebord beviel van een vierde treffer. Jari werd aldus op één namiddag de vader van een drieling. Zijn geluk kon niet op en door zijn medemaats werd hij bedolven onder de felicitaties van zijn zogezegde hattrick.

Alvorens van een applausvervanging te mogen genieten mocht Tuurke nog een kunstje afwerken met vriend Tim. Het prachtige witte ding werd schuin voor doel gebracht. Pieter-Jan kreeg de eer om de forfaitcijfers op het bord te prikken. Net ervoor was Jari’s vierde onbegrijpelijk afgekeurd.

De wedstrijd liep op zijn einde waarna de heer Heerwegh de partij affloot. De eerder schuchtere en altijd beleefde Jari Bauwens was de held van deze namiddag en werd door iedereen overstelpt met gelukwensen.

We hadden de drie punten hard nodig, we knokten ervoor en hielden ze thuis. Proficiat aan onze jongens voor hun inzet en werklust. Het komende lentefestijn ten voordele van alle Bambrugse ploegen op 18 en 19 maart zal er nog beter door smaken en de sfeer zal er zeker en vast heerlijker zijn.

Volgende week onze verplaatsing naar “Ardennen”. Hopelijk wordt het voor ons een blij maar vooral winnend terugzien met de familie Thomaes en zoon Bram.

Laat ons hopen dat we met velen ginds onze ploeg aan een zege kunnen helpen en we in veiliger vaarwater de rest van de competitie mogen afvaren.

Aan allen nog een aangename en heerlijke lenteweek en ik zie u allen alvast weer komend weekend.

Tot zondag,

 

Uw verslaggever, Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. Heerwegh Johan

Ploegopstelling : Niels Wittebrood, Stef Van Der Hoeven (89’ Jarne De Durpel), Michiel Van Dorpe, Simon Duchi, Tim Aelbrecht (75’ Ruben De Mesmaeker) , Tim Arijs, Pieter-Jan Haegeman, Jari Bauwens, Andy Van Laethem, Xavier Arnolis, Tuur De Meerleer (84’Jellen Van den Bossche).

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

18 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com