De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Een prachtige lentezon zette gisteren onze Lindekouter in de mooiste kleuren die ons hartje warm maken. De azuurblauwe uitrusting van de spelers uit Melsele en de geel zwarte van onze jongens op het frisgroene tapijt, toonden ons hoe prachtig kleuren wel kunnen zijn. Zelfs voor een kleurenblinde als uw verslaggever was ik aangenaam verrast om er een deel van te kunnen aanschouwen. Nog meer was ik verrast toen ik plots en totaal onwetend mijn vijfjarig kleinzoontje Raùl en zoontje van oud-speler Ruben Schepens, aan de hand van onze voorzitter Stefan het veld zag opstappen om er de matchbal te komen aanbieden en er zelfs de aftrap mocht meegeven.

 

De wedstrijd startte snel, zeker met het idee dat we gisterennacht al een uur kwijtspeelden en er zeker geen tijd mocht verloren gaan in de eindstrijd op behoud. Onze ploegopstelling was dit keer nog nooit in zo een formatie op het wedstrijdblad genoteerd. Onze ganse verdediging lag op apegapen doordat Snauwaert en Seminck nog altijd gekwetst waren en tot overmaat van ramp Jari en Arnolis geschorst waren. Het middenveld was er niet beter aan toe, Tim Aelbrecht en Michaël Keymolen gekwetst, Pieter-Jan geschorst voor zijn te zware ingreep op De Rouck vorige week op Ardennen. Begin er maar aan zou ik zeggen en toch ……….  Toch was er gedurende de ganse partij geen merkbaar verschil  met de kampioensploeg uit het verre Waasland.

We waren nog geen kwartier ver toen ons Arijsken pijnlijk werd gevloerd door Sinnaeve in de zestien. De man in het zwart deed zijn plicht en kende ons een penalty toe. Ruben De Mesmaeker zette zich achter de elfmetertrap. Een uitstekende doelman haalde echter de angel uit de niet al te goed getrapte strafschop. De 1 – 0 kon in zijn kot blijven zitten en werd aldus de kans ontnomen om al vlug te mogen genieten van het heerlijke zonnetje bovenaan het scorebord. De hoop ervan zou, zoals u uit de uitslag al kon opmaken ijdel blijven.

Rond de 21e minuut was er een gevaarlijke uitbraak van Kevin na een mooie combinatie tussen Simon en Ruben. Kevin tikte zijn laatste pas iets te ver voor zich uit en hun keeper Van den Wildenberg was zo sluw als een vos om zelf met de prooi te gaan lopen. Een keeper die zich gedurende de ganse partij zou opwerpen als hun puntenpakker. Zijn gevatte tussenkomsten waren niet op één hand te tellen, ze waren correct en op risico af voor gevaar voor eigen lijf en leden. Drie minuten later was het gevaar langs onze zijde en daar was ons sluitstuk niet zo alert genoeg in. Immers na een verre inworp bleef Niels op zijn lijn staan en zat Sinnaeve er alweer tussen toen gelegenheidsverdediger Tuur en Niels niet goed wisten wie het probleem ging opkuisen. De kuisvrouw uit Melsele bood zich ongevraagd aan en dweilde het zwakke rolletje tergend traag tot tegen onze troosteloze netten. Ons supportersgild was weer in alle staten na een alweer dom en vermijdbaar doelpunt. Tim Arijs die al vanaf de penaltyfout met erge schouderpijn trachtte verder te spelen moest zich in de 28e minuut gewonnen geven en werd ook hij vervangen door Jarne De Durpel. Eerlijk gezegd, Jarne trok zich goed uit de slag en deed zijn uiterste best tot welslagen.

Het kwartier dat nog restte van de eerste helft was niet veel soeps om er nog veel inkt in te steken tenzij …toen Stefke in de 41e minuut eerst twee man in de wind zette aan de corneromgeving en galant voorzette naar Jarne die op het stipje van hun zestien stond. Met een fikse rugwaartse draai à la Lukaku zaterdagavond zwierde hij het leder naar de grote gapende Melseelse kooi. Opnieuw was Van den Wildenberg bij de pinken en ranselde met de middenvinger het treiterige witte ding uit zijn doelvlak. Was het geluk of kunde? Wie zal het zeggen. De arbiter floot de eerste helft af als afgelopen en het onaangename feit van tegen een domme 0 – 1 te moeten aankijken werd ons als rust gegund. Iets heuglijk nieuws kwam er met de stand uit Lochristi waar Ardennen ook al werd ingeblikt met een 2 – 0 achterstand.

Bambrugge kwam uit de kleedkamer nog agressiever dan ervoor en legde er de eerste vijf minuten fel de pees op. In de 49e minuut werd de mooiste aanval van de ganse namiddag door Roy torenhoog over de kantine geschoten. Ondertussen was Van den Wildenberg alweer twee keer moeten tussenkomen om de Bambrugse leeuwen Stef en Kevin het scoren te beletten.

Simon was gisteren niet te verschalken en aan de overzijde toonde Koen een inzet om u tegen te zeggen na zijn wekenlange inactiviteit. Michiel en Ruben deden bij wijze van spreken Tim Aelbrecht en Pieter-Jan vergeten dat ze A-spelers waren. Kortom Bambrugge draaide goed mee, meer zelfs, ze verplichtten kampioen Melsele tot wat tijd rekken en wat irriterende fouten. Een gelijkmaker zat eraan te komen. Die zat er bijna in toen in de 71e minuut Stef foutief werd neergetrokken maar Stevens er vooralsnog geen graten in zag en weigerde om de bal op de stip te leggen. Vijf minuten later werd Kevin nu gevloerd aan de andere kant van hun zestien en opnieuw vergat een man in het zwart het witte ding op het stipje te leggen. Vanuit de tribune was de fout op Kevin niet zo goed waarneembaar geweest. Bevestiging kreeg ik na de match van onze Ruben en zijn tooghangers aan de afsluiting achter het doel dat het een serieuze penalty moest geweest zijn. Koentje ging nog protesteren en kreeg er nog geel voor in de plek waarna de poppetjes bijna aan het dansen gingen.

De klok verpinkte net de 84e in de 85e minuut toen een lange verre pas van Koen onze Stef in stelling bracht voor de gelijkmaker. Van den Wildenberg smeet zich als een bronstige leeuw voor de voeten van onze aankomende hinde en liet onze droom op een gelijkmaker een desillusie te meer worden.

Tot overmaat van alles werden we nog wat dieper in een rampscenario gebracht. De Melseelse scherpschutter met het nummer 8 met name Karim Didi raasde in de 88e minuut door onze verdediging. Menige geel-zwarte supporter riep om buitenspel maar het was er in de verste verte geen. Zo duidelijk konden Rudi en ikzelf het vaststellen want het gebeurde recht voor ons. Met een rake treffer kregen we het nekschot pijnlijk uitgedeeld. Een dit keer totaal onverdiende nederlaag viel ons te beurt van een 0 – 2 eindstand. Er werd nog wat zout gestrooid in ons wonde toen iemand een sms-je kreeg van ene Frank Thomaes uit Lochristi waar Ardennen toch nog een gelijkspel uit de brand had gesleept. Het was daar nog 2 – 2 geworden. Pijnlijker kon onze laatste zondag in Maart niet eindigen.

Met nog twee matchen te gaan kennen we binnen een drietal weken de massa dalers die dit keer uit de boot zullen vallen en hun geluk weer mogen proberen in een lagere reeks. Hopelijk zorgt onze kapitein Levi dat we toch nog aan boord kunnen blijven. Met zijn allen wensen we dat binnen twee weken een resem basisspelers terug uit hun kwetsuren of strafzondagen mogen terugkeren. Met geen al te gemakkelijke tegenstanders als Maldegem op verplaatsing en het derde staande Stekene thuis als laatste match hoop ik dat we toch voor Ardennen kunnen eindigen en ons behoud verzekerd is. Het worden nog spannende weken als u het mij vraagt.

Het splinternieuwe schip “Titanic” zonk tijdens zijn eerste reis met een orkest dat speelde tot het verdronk in de ijskoude zee. Wij als nieuwkomer in Eerste Provinciale mogen het niet zover laten komen. Onze kapitein en zijn volgzame matrozen zullen er alles aan doen om ons een aangename en vreugdevolle lente en zomer te bezorgen. Ik zie me daar al staan met mijn madam voor mij en opengesperde armen op de reling net als Bratt Pitt en Kate Winslet. Laat ons uit volle borst zingen “Bambridge you ‘ll never walk alone,…. Never we mean it.

Waar een wil is, is altijd een weg. Die moeten we vinden, zelfs al ligt die in het verre Meetjesland. Hierbij nodig ik u allen uit op de bedevaartstocht naar Maldegem desnoods op blote voeten voor het welslagen van onze heilige wens op behoud. In de kantine zijn vanaf nu kaarsen gratis beschikbaar in mooie geel-zwarte kleuren met in het midden de beeltenis van onze geliefde Dame Fortuna.

Tot binnen twee weken dan.

 

Uw verslaggever, Yvan.

 

Ps : Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor onze jaarlijkse quiz van vrijdag 31 maart om 19u30 in de kantine van KRC Bambrugge.      

 

 

Scheidsrechter: Dhr. Stevens David

Ploegopstelling: Niels Wittebrood, Stef Van Der Hoeven, Tuur De Meerleer, Michiel Van Dorpe, Tim Arijs (27’ Jarne De Durpel ), Kevin Goossens, Ruben De Mesmaeker, Roy Janssens, Andy Van Laethem (71’ Jonas Jolie), Simon Duchi, Koen Tackaert.

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

18 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com