De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Na de rampperiode van de voorbije weken waarin we in nauwe schoentjes terecht kwamen hadden we gisteren in Bambrugge een echt mirakel nodig om ons wat zekerheid te geven tot het behoud in ons eerste jaar in Eerste provinciale. Vraag die we ons allen mogen en moeten stellen, is niet zo ver te zoeken voor onze club. “Hoe is het mogelijk dat we het zo ver hebben laten komen” . Bambrugge ligt een heel end van Oostakker en nog veel verder af van Lourdes en het is mij niet bekend of bij ons daar al ooit mirakels gebeurd zijn.

We moesten immers altijd winnen van Stekene en hopen dat Ardennen zou verliezen op Grotenberge. Geen eenvoudige opdracht om trainer Levi aan zijn trekken te laten komen. Ardennen had met een gelijkspel één schamel puntje voorsprong.

 

De koppen werden bijeen gestoken, er werden beloftes van werklust en inzet gedaan. Kortom de ploeg was klaar om het onmogelijke toch mogelijk te maken.

We startten met volle overtuiging aan deze partij van de laatste kans. Stekene van zijn kant toonde onmiddellijk zijn intentie. Veel verwennerij en toegiften zouden ze ons niet schenken voor onze Pasen. Eerder een korf eieren die misschien niet meer eetbaar waren. De spanning was van af de eerste fluittoon te snijden.

We konden zelfs in de eerste minuut gescoord hebben toen een lepe doorsteekpas van Kevin op Stef iets te ver voor zijn voet viel waarop keeper Ansoms het witte ding nog net kon weggraaien. Het zou een aangename partij worden, dat voelden we. Pieter-Jan lag in de vierde minuut op vinkenslag na een gemeten voorzet van Kevin die hem mooi bereikte. Pieter-Jan was wederom een beetje te onstuimig en zwaaide zijn vlam hoog over de Stekense kooi.

Bambrugge was op zoek naar de openingstreffer en zou die vinden in de 12e minuut. Onze Mich, op zijn wenken bediend van Simon, zette voortreffelijk voor op Stef. Die draalde niet lang en zette er zijn hoefke tegen en jawel de 1 – 0 stond waar ze moest staan. De netten kraaiden van genot toen die gestreeld waren van de witte kaakjes van een dollende bal.

En nu zo vlug als maar kon op zoek naar de tweede. Spijtig zou dit duren tot net voor affluiten en was ons kalfke toen al verzopen.

Zes minuten na onze eerste treffer werd onze felheid en inzet bruusk afgestraft met een te gemakkelijke vrijschop. Blomme, en wij die zo van bloemetjes houden, prikte de gelijkmaker tegen onze wanhopige netten. Niels had er geen verhaal op en kon zich omdraaien voor de 1 – 1. We konden opnieuw beginnen.

Het spel werd iets gretiger en venijniger. In de 29e minuut vergreep Koppen zich op de enkels van Kevin en kwam er ongemoeid vanaf omdat de man in het zwart de verkeerde kant opkeek en deed of zijn neus bloedde. De tribune ontplofte van hevig protest aan zijn adres. Drie minuten later trapte Niels ver uit en correct tot bij Kevin, die zette voor op Michaël. Onze stormram loste hierop een kanonschot naar doel waarop doelman Ansoms verslagen leek maar een dik lijf van de belhamel van daarnet schraapte het hete ding van de doellijn. Geen 2 – 1 maar een hoekschopke die niks opbracht.

De rust was er sneller dan gedacht en uit de heerlijke mond van de stadionomroeper werd de ruststand uit Grotenberge medegedeeld. Ardennen stond achter. Applaus vulde de kantine. Ik dacht aan Brederode toen die eeuwen geleden schreef “Het kan Verkeeren”.

Opgejut door deze berichtgeving konden we niet vlug genoeg aan de herneming beginnen. Wij moesten ook nog eens scoren om dat mirakel toch rond te krijgen. We waren nog niet in de 46e minuut toen Mennes ons wakker schudde met een vlaai om u tegen te zeggen. Nielske haalde een prachtredding uit zijn mouwen en kreeg er verdiend applaus voor. Rond de 50e minuut was een bedreven Jari ver doorgedrongen in de Stekense verdediging. Hij schudde nog twee lastigaards van rond zijn lijf en drukte staalhard af. Zijn vuurbal vloog te pletter op de kruising. Van malchance gesproken zeg.

In de 60e en 62e minuut had Stekene het geluk alweer aan zijn zijde toen eerst een kanonschot van Kevin nog van de lijn werd gekeerd door een veldspeler. Daarna werd een mooie aanval via Michiel en Tim voor het voetje gelegd van Mich. Met een achterwaartse hiel bediende hij Pieter-Jan die alweer de keeper in zijn weg vond. Plots kreeg ik de vraag van Lange Walter en Jan de Feyter om in het verslag eens te melden dat, en u leest het goed, Stekene al 2 rode en 3 gele kaarten had moeten krijgen, 3 penalty’s en ze 4 – 1 moesten achterstaan. Voila heren aan uw vraag is voldaan. Beste lezers, ik laat deze opmerking aan uw wijsheid over om de waarheid ervan te achterhalen. Ik sta er alleszins niet garant voor.

Om ons wat dieper in de put te steken kwam er een bericht binnen vanuit Grotenberge dat niet zo aangenaam om te lezen was. “Ardennen stelde gelijk”. Deze tijding bereikte het veld en onze spelers leken enkele minuten wat aangeslagen zo tussen de 65e en 75e minuut. Erg werd het helemaal toen in de 78e minuut Maarten Van Hecke het hazenpad had gekozen en alleen op doel afrende. Heel de tribune smeekte dame Fortuna om hulp en dit keer luisterde ze en hielp ons door Van Hecke zijn schot net naast een lege doelmond te laten schieten. De bal zocht troost in de malse groene wei. Ons geluk kon niet op toen ook daar dame Fortuna ons goed gezind was met een bericht dat Ardennen weer achterstond met 2 - 1.

Bambrugge mobiliseerde alles wat iets met voetbal te maken had om toch maar tot scoren te komen. Levi liet zijn bank leeg lopen voor vermoeide strijd makkers. Het lukte prachtig toen in de 89e minuut onze Kevin zich tussen een paar Stekense vossen had vrijgevochten en vrij gewrongen en kon nog net onze “man van de match” Jari Bauwens bedienen. Met een enorme detente steeg de heer Bauwens op ten hemel en plantte de meer dan verdiende 2 – 1 tegen de overgelukkige netten. Helaas er werd niet gejuicht om dit mooie doelpunt want…………………………………..

Uit Grotenberge kregen we een paar minuten eerder de onheilstijding dat die sloebers uit Ardennen toch nog hadden gelijkgesteld. Het feest kon niet doorgaan. De stemming in de kantine en buiten rond het veld was er dan ook naar. Bij iedereen stond het wenen nader dan het lachen terwijl in Grotenberge de Vlaamse Ardennenmannen een feestje bouwden voor hun verzekerd behoud in Eerste Provinciale. Proficiat mensen aldaar, al is het wel een beetje tegen mijn goesting maar toch gemeend.

Hitchock zou er gerust een thriller hebben voor geschreven, maar dat lukt niet meer want hij is dood, en trouwens ik zou hem toch nooit willen lezen, gezien het te droevig en te pijnlijk slot.

Voila, beste mensen ons seizoen zit erop, er rest ons nog een kleine beetje hoop op het behoud indien in de hogere reeks Berlare zich nog kan redden. Het verdict weten we binnen twee weken. We volgen het met spanning.

In ieder geval wens ik u te danken voor de respons die ik dit jaar opnieuw kreeg bij het lezen van de verslaggeving van ons KRC Bambrugge.

Mag ik u verder nog een aangename lente en warme zomer toewensen, misschien zien we mekaar terug bij de start van de nieuwe competitie in September 2017. In welke reeks, liefst in Eerste Provinciale, in het andere geval een reeks lager waar de derby’s niet op één hand te tellen zullen zijn.

Tot ziens,

 

Uw verslaggever, Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. De Wulf Tjorn

Ploegopstelling: Niels Wittebrood, Jari Bauwens, Kevin Goossens, Stef Van der Hoeven, Simon Duchi, Koen Tackaert, Tim Aelbrecht, Xavier Arnolis, Michiel Van Dorpe (70’ Tuur De Meerleer), Pieter-Jan Haegeman, Michael Keymolen (73’ Jarne De Durpel).

 

 

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

18 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com